Het Atrium: Met klas 2 en 3 naar het Stadstheater

Vandaag zijn alle 2de en 3de jaars leerlingen naar Jihad de voorstelling geweest. Jihad is een theatervoorstelling voor jongeren over actuele thema’s: radicalisme, vervreemding, je wel of niet thuis voelen en identiteit.

De acteurs: Fahd Larhzaoui, Mamoun Elyounoussi en Faissel Asserti

Het stuk pakt op lichtvoetige en tegelijkertijd bloedserieuze wijze de onwetendheid over jihadisme aan en daagt het jonge publiek uit tot reflectie op én gesprek over dit gevoelige onderwerp.
Verder dan de theatermuren.
Daar waar de theatermuren ophouden, gaat Jihad verder. Om de dialoog rondom dit gevoelige thema te bespreken zal na de voorstelling een nagesprek worden georganiseerd waarin jongeren ruimte krijgen om vrijwillig vragen te stellen over de voorstelling. Maar ook op social media en in de klassen zal het gesprek worden voortgezet. Om de hele samenleving te betrekken is er dus ruimte ingericht voor debat, gesprek en ervaringen.

De voorstelling, die werd gegeven in het Stadstheater van Zoetermeer, duurde 80 minuten. Na de voorstelling was er ruimte voor een nagesprek met de acteurs. De leerlingen vonden het een goede voorstelling en waren best onder de indruk van hoe de acteurs dit onderwerp tot leven hebben gebracht.

Zie voor extra informatie:

Website van Jihad, de voorstelling