Picasso Lyceum: Gastles Dick Schoof (NCTV) wederom een succes

Woensdag 19 april bracht Dick Schoof (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) een bezoek aan het Picasso Lyceum voor een gastles.

Terrorisme komt dagelijks terug op televisie, maar wie houdt er nou precies toezicht op de nationale veiligheid in Nederland?

Het bezoek van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof went nooit en is altijd weer bijzonder te noemen voor het Picasso Lyceum. Voor het vak Maatschappijwetenschappen gaf hij een gastles aan leerlingen die straks eindexamen doen in de onderwerpen politiek, massamedia en criminaliteit. Thema’s waar hij bij uitstek de ervaringsdeskundige in is en die hij met vele actuele voorbeelden kon verduidelijken. Nadat hij twee weken geleden nog via een livestream van de NOS op facebook allerlei vragen had beantwoord, was het nu de beurt aan de leerlingen van het Picasso Lyceum.

Dick Schoof vertelde onder meer wat zijn organisatie doet om Nederland veilig te maken en te houden. Via vooraf in de les besproken stellingen, kwamen er inhoudelijk interessante discussies tot stand. Tevens konden de leerlingen ook hun eigen vragen stellen en met hem daarover in gesprek gaan. Zo stelde Bas Beelen uit 6 Vwo de vraag of het mogelijk was om iemand preventief op te sluiten, voordat er een aannemelijk vermoeden is dat iemand een strafbaar feit heeft gepleegd.

Al met al een meer dan succesvolle bijeenkomst, waarbij onze dank uitgaat naar Dick Schoof voor het vrijmaken van zijn tijd om een bezoek te brengen aan het Picasso Lyceum. We kijken uit naar zijn volgende bezoek aan onze school.

Namens alle leerlingen die bij de gastles aanwezig waren.