Het Atrium & TWENDE Hockey, Tanzania

‘Sport heeft het vermogen de wereld te veranderen… te inspireren. Sport heeft het vermogen op unieke wijze mensen te verbinden. Sport spreekt de jongeren in hun eigen taal aan. Sport kan hoop creëren daar waar er voorheen wanhoop was.’ – Nelson Mandela – 

TWENDE Hockey heeft als doel het sociaal en economisch welzijn van jeugd te verbeteren. We gebruiken de hockeysport als middel jongeren in Tanzania samen te brengen en te helpen in hun ontwikkeling. Wij geloven dat sport een korte weg is naar ontwikkeling. Wij richten ons tijdens onze
sportevenementen op sociale en economische educatie, waaronder gezondheid, HIV preventie, gendergelijkheid, kind ontwikkeling, ondernemerschap en zelfontplooiing.

In Tanzania is tekort aan alles. Daarom hebben we de afgelopen maanden heel veel materiaal ingezameld. Clubs uit heel Nederland hebben meegeholpen materiaal in te zamelen en beschikbaar te stellen aan TWENDE Hockey. Een stichting die de ontwikkeling van kinderen door sport (hockey) in Tanzania wil bevorderen.

Hockey Materiaal naar Tanzania

Op dit moment is een 20ft zee container gevuld met (hockey) materiaal via Rotterdam onderweg naar Dar es Salaam. Daar wordt het in ontvangst genomen door de THA (Tanzania Hockey Association) en Valentina Quaranta, een Italiaanse hockey vrijwilliger in Tanzania.

Het Atrium & TWENDE Hockey

Ook het Atrium heeft fors bijgedragen door het beschikbaar stellen van computers. Daar zijn we heel blij mee. We zullen de computers gebruiken om jonge vrouwen in Tanzania te helpen bij hun opleiding. Hiertoe vergroten we hun kansen op betaald werk en stimuleren we hen in ondernemerschap.

Lees hier meer: TWENDE Hockey – introductie