De historie SSVOZ

Toen en nu

In 1995 is het Stedelijk College Zoetermeer (SCZ) ontstaan uit een fusie van vier Zoetermeerse scholen. De verschillende vestigingen die onder het Stedelijk College Zoetermeer vallen waren lange tijd beter bekend als het Vmbo Van Doornenplantsoen, de Mavo Dr. J.W. Paltelaan en het Lyceum Schubertrode. Met de komst van een nieuw schoolgebouw aan de Paletsingel, waarin de Paltelaan en Schubertrode zijn samengegaan, kregen de scholen per 1 augustus 2007 j.l. weer een eigen naam.

De school aan het Van Doornenplantsoen heet sindsdien het Stedelijk College en de scholen aan de Paltelaan en Schubertrode kregen samen de naam Picasso Lyceum en betrokken in december 2008 een nieuw schoolgebouw aan de Paletsingel. Eigen scholen met een eigen karakter en een eigen naam!

De letters SCZ staan sindsdien voor Scholen Combinatie Zoetermeer. Het SCZ vormt samen met Het Atrium (school voor praktijkonderwijs)de Stichting Stedelijk Voortgezet Onderwijs Zoetermeer (SSVOZ).

De toekomst

Er zijn de afgelopen jaren allerlei landelijke onderwijs ontwikkelingen op ons afgekomen.
De maatschappij verandert.

Het Stedelijk College en het Picasso Lyceum en het Atrium gaan, als toekomstgerichte scholen, graag met die vernieuwing mee. Dat hoort zelfs uitdrukkelijk bij onze eigen onderwijsvisie.

Net als uw kind, zijn wij enigszins ‘eigenwijs’ op weg naar de volwassenheid.
Niet het verleden van de school is van belang, zo zeggen wij, maar de toekomst van de leerlingen.